Hysterektomin Del 3 – Återhämtningen

15 november, 2019 0 av Mira

Jag fortsätter min miniserie om hysterektomin. Nu har det gått en månad sedan operationen och jag tänkte skriva ner mina erfarenheter.
Jag varnar för att jag kommer att berätta om tarmfunktioner!

Första veckan

Under första veckan hade jag fruktansvärt ont i revbenen på höger sida. Det gjorde mer eller mindre ont konstant första två dagarna, sedan blev det bättre. Fick dock rejält ont i revbenen om jag varit uppe och stått/gått/suttit en längre stund, t.ex. när jag var och handlade.

I övrigt hade jag knappt ont i magen, det skavde och sved från operationssåren (”ingångshålen” från titthålen) där det satt agraffer samt att jag hade som lättare träningsvärk i magmusklerna. Men jag kände ingen större smärta.
Jag åt Celecoxib (smärtstillande) de första 3 dagarna, en tablett kl 08.00 och en tablett 20.00, dessa fick jag med mig hem från sjukhuset, efter det fortsatte jag själv att käka alvedon och naproxen några dagar pga revbenen.

Jag körde bil redan på söndagen (opererades på tisdagen) och det gick alldeles utmärkt.
Jag fick också som en lite kraftigare värk runt midjan/ländryggen om jag satt på en stol för länge, kändes nästan som mjölksyra i de musklerna kring det området.

Jag hade mamma på besök hela veckan, jag vilade/sov rätt mycket och spenderade den vakna tiden med att antingen göra pannband eller åka på kortare utflykter till affärer med mamma 🙂

Resten av månaden

Efter första 1,5v åkte mamma hem. Jag började jobba igen den 31 Oktober, 16 dagar efter operationen och det har funkat jättebra. Jag har varit rätt trött dock, men det är väl normalt. Dels en större operation som chockar kroppen lite, dels så har jag varit hemma nästan 3 veckor och gjort typ ingenting – då blir man trött 😀

Första ridturen

Har jag ridit än då?
SJÄLVKLART<3

Men det dröjde nästan 4 veckor efter operationen, och det var helt planerat att vänta så länge.
Så i söndags var Elinore och tränade dressyr med Kossan i ridhuset, så jag åkte ner dit och fick äran att skritta av min häst! Så jag lyckades skritta i hela 5 minuter, flera varv!
Det är ju skillnad mot att rida ordentligt och åka häst några varv, men sååå lycklig var jag!
Det kändes inte, inget gjorde ont och jag kände att jag snart är tillbaka i sadeln som vanligt! Det var skönt att få testa under ordnade former, så att jag vet att det inte kommer att göra ont sedan!