Säsongen 2019 – Sammanfattning!

Säsongen 2019 – Sammanfattning!

21 november, 2019 0 av Mira

Oh shit! Hur sammanfattar jag den här säsongen egentligen?
Jag kan ju börja med att säga att jag nog inte nådde något av målen jag satt upp för i år. Men ibland är det så och man kan vara nöjd ändå.

Säsongen började väl ok, inga höjdarprocent direkt men ändå ok känsla med en häst som var väldigt pigg, laddad och framåt.
Vi gjorde lite procentdippar här och var, mest för att jag inte hade lärt mig att rida på den energin han hade, jag är ju liksom van vid att han dör inne på banan.

Men när vi sedan började få en riktigt bra känsla inne på banan så höjdes inte procenten märkvärdigt ändå. Problemet var att jag satt som en jävla kratta i sadeln, var riktigt pinsamt att titta på alltså plus att hästen då gick bakom lod rätt mycket.
Så jag fick nog, tänkte om och tog hjälp! Jag provade att träna för min klubbkamrat, Anna, som håller på mycket med centrerad ridning och framförallt har ett väldigt sunt tänk.
Det gav resultat!
Så jag fortsatte att rida för Anna lite oftare och på årets 8 sista starter tog vi 5 placeringar! 5 placeringar har vi aldrig lyckats att ta på ett helt år innan.
Totalt i år lyckades vi kamma hem 6st placeringar på riktig tävling samt en vinst i klubbmästerskapet!
Så allt som allt blev detta vår mest lyckade tävlingssäsong någonsin, trots att vi inte nådde ett enda av årets mål! Men jag är sååå nöjd med mitt val att kliva ner och rida LA igen, för att hitta lite stadighet i resultaten och få till ett bra flyt! Ibland måste man backa när man hamnar i en ond spiral!

Jag för statistik på alla mina starter. Jag tycker det är ett jättebra sätt att hålla koll och dessutom kunna gå tillbaka till och se hur det egentligen såg ut. Plus att det ibland kan vara svårt att se att man utvecklas, då är det bra att ha svart på vitt hur trenden ser ut 😉


Såhär ser det ut där jag fyller i mina starter
Då kan jag skapa snygga grafer som visar att min procenttrend gått uppåt i år! Här kan man se att mina högsta procent ligger i LA:3, vilket också är vårt favoritprogram 🙂
Såhär ser alla våra säsonger ut resultatmässigt.
Tittar man på procentkurvan och trendlinjen (röda linjen) så har vi haft en negativ trendlinje 3 år i rad innan i år! Visst är det härligt att man kan vända negativa trender?

Jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg som mer i detalj pratar om årets bästa ritter! Håll utkik efter det 🙂